Životopis

Daniela Krolupperová

Stuha zlo__in

Daniela Krolupperová (1969) vystudovala nordistiku s finštinou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Dále studovala na lidové vysoké škole v Norsku žurnalistiku a jazyky na univerzitách v Helsinkách a v Oslu. Při studiu pracovala jako redaktorka zahraniční redakce v tiskové agentuře ČTA. Od ukončení studia pracuje jako překladatelka ve svobodném povolání, je rovněž soudní tlumočnicí finského a norského jazyka.

Žije a tvoří v Praze, má tři dcery. Velkou zálibu vždycky nalézala ve sportu. V dětství řadu let závodně plavala, nyní ráda cvičí aerobik, běhá, v zimě jezdí na běžkách a v létě téměř neslézá z kola.



Untitled-1

Bibliografie:
Zuzanka, Albatros 2005, 20014

Viropis aneb Jak bacit bacila, Albatros 2004

Proč mluvíme česky, Albatros 2003

Hurááá prázdniny!, Mladá fronta 2005

Zuzanka a ježeček, Albatros 2006

Atlas strašidel, Albatros 2006, 20014

M. D. Rettigová, Abatros 2006

Putování za nejmocnějším kouzlem, Portál 2007

Josífek sedmilhář, Albatros 2008

Draka je lepší pozdravit, Mladá fronta 2009

Koukej, kouzlo!, Mladá fronta 2009

Zákeřné keře, Portál 2010

Josífkův pekelný týden, Albatros 2010

Já se nechtěl stěhovat!, Mladá fronta 2010

Rybí sliby, Portál 2011

Zmizelá škola, Albatros 2014

slovensky Stratená škola 2014

Bubáček, Albatros 2011

slovensky Bubáčik 2011

Tygří trápení, Mladá fronta 2011

Historie Evropy obrazové putování, s Renátou Fučíkovou, Práh 201111194817_1058537274174075_1342145727_o

Proč mluvíme česky, Mladá fronta 2012

Společenstvo klíčníků, Albatros 2012

Dráček Mráček, Mladá fronta 2012

Makej, makaku! Mladá fronta 2012

O´Bluda, Mladá fronta 2013

Bubáček a Myšošlap, Albatros 2013

Policejní křeček, Albatros 2013

Mizící hmyzíci, Portál 2013

Bubáček a Myšošlap, Albatros 2013

Zmizelá škola, Albatros 2014

O modrém světle, Portál 2014

Zločin na Starém Městě pražském, Albatros 2014

Kouzelná aktovka, Albatros 2015

Jak Bubáček potkal Bubáka, Albatros 2016

Jde sem lesem, Portál 2016

Zatracená náušnička, Albatros 2016